De konjac spons voor een stalende huid

Heb je ooit van een konjac spons gehoord? Ik tot voor kort ook niet, maar ondertussen is deze spons niet meer weg te denken uit mijn badkamer. In dit artikel ga ik je vertellen wat een konjac spons is, waarom je echt een keer een konjac spons moet proberen (nou ja, je moet niets natuurlijk 😊) en hoe je goed voor je konjac spons zorgt, zodat deze zo lang mogelijk meegaat.

Wat is een konjac spons?

De konjac spons is een spons waarmee je je gezicht op een hele natuurlijke manier kunt reinigen, zonder dat extra reinigingsproducten nodig zijn. De konjac spons wordt gemaakt van de wortels van de Konjak plant.

Konjak wordt voornamelijk in China en Japan gekweekt voor zijn grote, zetmeel houdende wortelknollen. Uit deze wortelknollen wordt meel en gel gemaakt, konnyaku genoemd. Naast dat van deze wortels de konjac spons wordt gemaakt, is het ook eetbaar. De gel wordt bijvoorbeeld gebruikt als geleermiddel en daarnaast wordt konnyaku ook gegeten als snack.

De wortels van de Konjac plant worden vermalen tot poeder en dit poeder wordt in een mal gedroogd. Zo ontstaat de konjac spons. Soms worden nog andere ingrediƫnten toegevoegd zoals zwarte kool of groene klei. Dit wordt gedaan om de spons af te stemmen op verschillende huidtypes.

De voordelen van een konjac spons.

De konjac spons reinigt de huid en stimuleert de bloedsomloop. Een konjac spons wordt ook vaak ingezet in de strijd tegen acne, mee-eters en eczeem.
De wortels van de Konjac plant bevatten van nature vitamine A, B, C, D, E, eiwitten, vetzuren, koper, zink, ijzer en magnesium. In tegenstelling tot veel andere huidreinigingsproducten bevat de konjac spons slecht ƩƩn of enkele ingrediƫnten. Het is een zeer milieuvriendelijke optie Ʃn volledig biologisch afbreekbaar.

Verschillende konjac sponzen
Bij GreenMansion verkopen we twee kleuren konjac sponzen. Onze druppelvormige witte konjac spons is gemaakt van de pure wortel zonder toevoegingen. Deze is geschikt voor de gevoelige huid.

De zwarte konjac spons heeft toegevoegde mineralen die de huid ondersteunen in het ontvetten. Deze spons is daardoor meer geschikt voor de normale huid, verder zijn hier geen extra ingrediƫnten toegevoegd.

Gebruik van de konjac spons

Als je de konjac spons de eerste keer uit de verpakking haalt, zal je spons keihard en ingedroogd zijn. Ziet er een beetje zielig uit, maar no worries!  In contact met water zwelt de spons op tot een grote, fluffy, zachte spons. Hieronder een stappenplan voor het gebruik van je konjac spons.

  1. Week de spons in warm water. De eerste keer zal dit even duren en kun je de spons het beste even in een bakje met warm water leggen. Dat bespaart weer water en hoef je er niet bij te staan wachten. Gebruik je de spons de volgende keren, dan is ie binnen een minuutje zacht.
  2. Knijp het overtollige water uit de spons. De konjac spons is een gevoelige spons. Je kunt best knijpen in een spons, maar ga niet uitwringen, draaien of trekken aan de spons. Dan gaat ie snel stuk en dat is zonde.
  3. Reinig je gezicht met cirkelvormige bewegingen. Eventueel kun je een beetje gezichtsreiniger gebruiken, maar de meeste mensen hebben genoeg aan alleen de spons en een beetje water.
  4. Spoel na gebruik de spons goed uit en knijp het overtollige water eruit.
  5. Hang/leg de spons te drogen (er zit een handig ophangkoortje aan de spons)

De konjac spons wordt vaak gebruikt als gezichtsspons en is ook ideaal als gezichtsspons, maar dat hoeft niet! Je kunt je konjac spons over het hele lichaam gebruiken. De konjac spons werd vroeger in Japan ook gebruikt om baby’s te wassen, omdat de spons zo zacht voor de huid is.

Kan ik make-up verwijderen met de konjac spons?

Ja, je kunt je konjac spons gebruiken voor het verwijderen van make-up. Voor zware, waterproof make-up zul je wel een reinigingsproduct moeten toevoegen. Spoel na gebruik je konjac spons ook goed uit om de make-up uit je spons te verwijderen.

Hoe lang gaat de konjac spons mee?

De konjac spons gaat ongeveer 3 maanden mee. Als je spons begint af te brokkelen weet je dat hij zijn langste tijd heeft gehad. Je kunt de spons in principe gebruiken tot dat er niets meer van over is, vanuit hygiƫnisch oogpunt wordt echter geadviseerd om de spons niet langer dan 3 maanden te gebruiken.
Je kunt de konjac spons composteren of bij het gft-afval weggooien.

Reinigen van de konjac spons

Eens in de zoveel tijd is het goed om je konjac spons even te reinigen. Als je de spons elke dag gebruikt zou ik je adviseren de spons elke 2 Ć  3 weken te reinigen. Hoe reinig je dan de spons? Dit kan op twee manieren:

  1. Desinfecteren in warm water. Leg je konjac spons even in heet, maar NIET kokend, water. Laat hem een paar minuutjes liggen en spoel de spons weer uit. Goed laten drogen en je konjac spons is weer ready to use
  2. Reinig de spons met antibacteriƫle zeep. Doe een beetje antibacteriƫle zeep op de spons, masseer dit in (niet wringen/draaien of trekken aan je spons) en spoel daarna goed uit. Ook hier je spons goed laten drogen en je kunt er weer tegenaan!

Ondertussen zijn we ruim 800 woorden verder en ben jij hopelijk goed op de hoogte over de konjac spons. Mocht je nu nog wel vragen hebben, dan is dat natuurlijk geen probleem. Je kunt altijd vragen op producten mailen naar info@greenmansion.nl of stuur een whatsappje naar +31644586994. Ik help je graag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.